oNTDEK DE MOGELIJKHEDEN
VAN Alpha
Oriëntatie in de eerste twee jaren met een mix van theorie en praktijk.
Het Stedelijk Alpha is een kleine vmbo school waarbij we persoonlijk contact erg belangrijk vinden. We kennen, zien en horen de leerlingen. Op deze school werken leerlingen met hoofd en handen toe naar een vmbo diploma.
Snel naar:

NEXT TRAJECT.
De missie van het Stedelijk is om alle leerlingen de mogelijkheid te bieden om persoonlijk vooruit te komen. We integreren onderwijs en ondersteuning aan jongeren met een ondersteuningsbehoefte, zo veel mogelijk in het reguliere onderwijsproces. De missie van het samenwerkingsverband is: Samen werken aan gelijke kansen voor alle leerlingen in het voortgezet onderwijs. Thuisnabij in het reguliere onderwijs.
Het Stedelijk gaat uit van talenten en mogelijkheden, en biedt inclusief onderwijs voor de leerling. Daarbij wordt versterkt wat goed gaat en verbetert wat nog beter kan.

Technolab.
Op deze school hebben we een Technolab! Ben je creatief, houd je van oplossingen bedenken en dingen ontdekken en uitproberen? Met de moderne apparatuur en technologie in het Technolab hoef je echt niet handig te zijn om je creatieve ideeën tot leven te brengen. Denk aan 3D-printing, programmeren, je eigen fotoshoot maken of door een VR-bril kijken. In het Technolab kun je van alles beleven, doen en ontdekken. Check wat je leuk vindt en ga op onderzoek uit!
Kom je er niet uit?
Veelgestelde vragen
Algemeen
Leerling Het Stedelijk
Leerling groep 7/8
Wanneer zijn de open dagen?
Onze open dagen vinden plaats in januari en februari. Zit je in groep 7 of 8? Dan is dit hét moment om sfeer te proeven samen met jouw ouders/verzorgers.
Wanneer zijn de informatieavonden?
Elk jaar organiseren we een informatieavond voor ouders en leerlingen uit groep 8. Deze zijn altijd van 19.00 - 21.00 uur.
Hoe is de sfeer en ondersteuning?
Alpha is een kleinschalige school waar jij veilig kunt leren, groeien en ontdekken. We kennen, zien en horen onze leerlingen. Je zit met max. 24 leerlingen in de klas. Zo is er genoeg ruimte voor persoonlijke aandacht en begeleiding voor elke leerling.
Hoe is de verdeling tussen praktijk - en theorielessen?
In de onderbouw heb je 6 uur praktijklessen, als je in een kader/mavo klas zit 4 uur praktijklessen. De overige uren zijn theorielessen.