oNTDEK DE MOGELIJKHEDEN
VAN ISK
onderwijs voor anderstalige leerlingen gericht op nederlandse vaardigheden.
De ISK is een school voor leerlingen die nauwelijks of geen Nederlands beheersen. Nederlandse kinderen gaan na de basisschool naar een brugklas van een school voor voortgezet onderwijs. Voor anderstaligen die nog maar kort in Nederland zijn is dat vaak nog niet mogelijk, omdat ze het Nederlands nog onvoldoende beheersen. Voor deze leerlingen zijn er Internationale Schakelklassen.
Introductiefilm ISK Nederlands
Introductiefilm ISK Engels Introduction movie ISK
Introductiefilm ISK Farsi معرفی فیلم ISK
Introductiefilm ISK Oekraïens Ознайомчий фільм ISK
Introductiefilm ISK Tigrinya መእተዊ ፊልም ISK
Introductiefilm ISK Arabisch فيلم تقديمي ISK
Introductiefilm ISK Spaans Película de introducción ISK
Introductiefilm ISK Chinees 介紹電影ISK

in het teken van de nederlandse taal.
Alle lessen op de ISK worden in het Nederlands gegeven. De leerlingen krijgen meer lessen in de Nederlandse taal dan in het reguliere voortgezet onderwijs. Bovendien zijn de klassen kleiner. Dit allemaal met als doel om deze leerlingen zo goed mogelijk klaar te stomen voor het Nederlandstalig vervolgonderwijs.

uitstroom.
Leerlingen die naar ons oordeel geschakeld kunnen worden (naar een bij hun niveau en interesses passend vervolg), maken in overleg met ouders/verzorgers en hun mentor hun keuze. Het advies dat volgt uit de docentenvergadering van de ISK is daarbij leidend. Vanuit de ISK worden de leerlingen geschakeld naar een locatie van Het Stedelijk.
Kom je er niet uit?
Veelgestelde vragen
Algemeen
Leerling Het Stedelijk
Leerling groep 7/8
Wanneer zijn de open dagen?
Onze open dagen vinden plaats in januari en februari. Zit je in groep 7 of 8? Dan is dit hét moment om sfeer te proeven samen met jouw ouders/verzorgers.
Wanneer zijn de informatieavonden?
Elk jaar organiseren we een informatieavond voor ouders en leerlingen uit groep 8. Deze zijn altijd van 19.00 - 21.00 uur.
Hoe is de sfeer en ondersteuning?
Alpha is een kleinschalige school waar jij veilig kunt leren, groeien en ontdekken. We kennen, zien en horen onze leerlingen. Je zit met max. 24 leerlingen in de klas. Zo is er genoeg ruimte voor persoonlijke aandacht en begeleiding voor elke leerling.
Hoe is de verdeling tussen praktijk - en theorielessen?
In de onderbouw heb je 6 uur praktijklessen, als je in een kader/mavo klas zit 4 uur praktijklessen. De overige uren zijn theorielessen.